Tillbaka till receptsidan     

 

Tårtbotten

Ingredienser
4 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform (ca 24 cm) med löstagbar kant.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Blanda mjöl, bakpulver och potatismjöl och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda i 30–40 minuter.

Tillagningstid: 15 min + 30–40 min i ugnen

Tips!
Vill man ha chokladbotten istället, tillsätt 2–3 msk kakao i smeten.


Detta recept har jag fått från Matklubben.se
 

Webmaster