Tillbaka till receptsidan     

 

Lakritsmuffins

Lakritsmuffins

12 st

Ingredienser
150 g mjukt smör
150 g florsocker
180 g ägg (3 st)
150 g vetemjöl
6 g (2 tsk) bakpulver
ev. 1 tsk –1 msk lakritspulver
12 st lakritsrullar

12 st aluminiumformar

Ugn:
180°C

Gör så här:

Vispa smör och socker krämigt.
Rör i äggen. De kommer inte att blandas helt med smörkrämen, utan det ser ut som om smeten skurit sig. Detta rättar till sig när man blandar i mjölet.
Blanda mjöl, bakpulver och ev. lakritspulver. (Smaka av så det inte blir för starkt.)
Sikta ner mjölblandningen i smeten och blanda med slickepott.
Klicka ner smeten i en spritspåse. (Kan uteslutas, men underlättar doseringen i formarna.)
Spritsa en klick smet i varje form.
Tryck ner en lakritsrulle i smeten.
Fördela resten av smeten i formarna.
Baka i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
Strö över en nypa lakritspulver på varje muffins, eller gör en lakritssmörkräm och spritsa på.

Tillagningstid: 15 min + 20 min i ugnen


Lakritsmuffins

Lakritsmuffins

 

Webmaster