Tillbaka till receptsidan     

 

Fransk gräslöksfisk

4 portioner

Fransk gräslöksfisk

Ingredienser
400–500 g fisk, torsk, sej eller annan vit fisk
1 knippa gräslök (eller motsvarande mängd djupfryst gräslök)
2 tomater
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk eller grädde
1 st fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fiskfond (grönsaksfond går också bra)
1 msk fransk senap

Gör så här
Hacka gräslöken.
Skär fisken i bitar.
Dela tomaterna, kärna ur dem och skär i bitar.
Vispa ihop crème fraiche, mjölk, fiskbuljongtärning/fiskfond, gräslök och senap i en panna. Låt det koka ihop och lägg i fisken.
Låt allt sjuda på svag värme 5 minuter (fryst fisk 10 minuter).
Lägg i tomaterna och låt dem bli varma.
Servera med pressad eller kokt potatis.

Tillagningstid: ca 30–45 min


Detta recept finns på många olika sidor på internet. Jag har fått mitt från Matklubben.se
 

Webmaster