Tillbaka till receptsidan     

 

Apelsinchokladkaka

ca 20 stycken

En väldigt god, glutenfri, kaka med mycket chokladsmak.

Apelsinchokladkaka

Ingredienser
100 g smör
100 g mörk apelsinchoklad (t.ex. Lindt)
2 ägg
¾ dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
1 msk cointreau eller pressad apelsin
1 msk apelsinpasta eller apelsinmarmelad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och bryt ner chokladen. Rör om så att det blandas.
Vispa äggen så pösigt det går.
Vispa ner grädden.
Blanda i resten och häll i aluminiumformar, ca 6 cm diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter

Tillagningstid: 10 min + 10–15 min i ugnen

Tips:
Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde.
Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut cointreau mot whiskey och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin.


Grundreceptet kommer från
Recept: Familjen Baka
 

Webmaster